За да го задржиме квалитетот и достојноста на блогов поставивме неколку правила на игра кои ги почитуваме:

1. Ова е тимски блог, но секој став искажан преку пост или коментар е став на неговиот автор.

2. На блогов нема да бидат објавувани постови и коментари навредливи врз етничка, верска, расна, полова или која било друга основа.

3. Заканувачки, порнографски, комерцијални или содржини кои поттикнуваат омраза, исто така, нема да бидат објавени.

4. Секој коментар пред да се објави ќе биде предмет на одобрување со цел да ги отстраниме сите содржини кои ги кршат правните, етичките и моралните норми и закони.

5. Се обидуваме да бидеме брзи во реакцијата, благодариме за разбирањето.

Тимот на eu.kauza.mk